Thema en posters voor Las Fallas 2017

Het feest van de zintuigen. Dat wordt het thema van Las Fallas 2017. Voor ieder zintuig is er een aparte poster gemaakt.

Deze in totaal vijf posters gaan Las Fallas 2017 vertegenwoordigen. Editie 2017 wordt een feest wat al onze zintuigen zal gaan stimuleren. De vijf posters zullen de vijf belangrijkste zintuigen gaan vertegenwoordigen. Natuurlijk is er op iedere poster een verwijzing gemaakt naar de plaatsing van het festival op de werelderfgoedlijst.

1-Aanraken. Het festival zou niets voorstellen als er niet het hele jaar lang hard is gewerkt om de bijna 800 beelden (Falla's) die in Valencia zullen worden geplaatst af te krijgen.

2-Horen. Een festival van geluid, veel muziekbandjes en vuurwerk met als hoogtepunt voor de oren, de mascletà. Bij een goed feest horen goede geluiden en dat wordt je tijdens Las Fallas wel heel erg duidelijk gemaakt.

3-Smaak. Alle soorten smaken. Geniet van het culinaire Valencia in alle opzichten en geniet van de Valenciaanse architectuur. Tijdens het festival is het soms moeilijk kiezen. Super culinair en Mediterraans eten of 'gewoon' churros, bij het kraampje dat er vlak voor staat.

4-Reuk. Tijdens het festival kom je overal de geur van kruit tegen. Hier kun je echt niet omheen. Op het Plaza Del Virgin zal vanaf 17 maart de geur van bloemen overheersen. Tijdens het bloemenoffer worden hier duizenden bloemen naar toe gebracht.

5-Zien. Last but not least, de ogen zijn het meest belangrijke zintuig tijdens Las Fallas 2017. Geniet van de tot in detail afgewerkte kleuren van de Falla's die het straatbeeld van Valencia zullen gaan bepalen vanaf 15 maart. Laat je visueel meeslepen tijdens de vier schitterende siervuurwerkshows op 15, 16, 17 en 18 maart.