Las Fallas 2020 wordt geannuleerd / Uitgesteld

Categorie: Nieuws - Fallas 2020 Gepubliceerd: dinsdag 10-03-2020

Vandaag is besloten dat Las Fallas 2020 wordt uitgesteld of geannuleerd in verband met het Corona virus.

Wij hadden tot editie 2020 nog nooit gedacht dat we zouden moeten melden dat Las Fallas niet doorgaat maar het is wat het is. Zoals jullie weten was er gisteren een vergadering die lang duurde waaruit blijkt dat de beslissing een moeilijke is geweest.

Drie keer eerder werd het afgelast, voor de laatste 2 keer moeten we helemaal terug naar de tweede Wereldoorlog. Editie 2020 wordt geschorst ivm de ontwikkelingen rondom het Corona virus.

Wat houdt het in? Alle feesten in de hele regio zijn volledig -voorlopig- geschorst. Alle programma’s zijn afgelast en alle vergunningen voor bijvoorbeeld de feesttenten worden ingetrokken. Er zullen geen straatfeesten zijn, er wordt geen vuurwerk afgestoken, ook niet door particulieren. Op dit moment is dat verboden en het zal door de Valenciaanse gemeenschap beslist niet op prijs worden gesteld.

De falla’s die al gedeeltelijk in de straten staan zullen weer worden opgehaald. Er is een noodplan opgestuurd naar alle Falla commissies waarin men zo snel mogelijk terug wil gaan naar ‘Situatie normaal’. We verwachten dat er binnen enkele dagen niets meer te zien qua Fallas.

Er wordt gesproken over het doorschuiven van de feesten naar een later tijdstip. Daar is nog geen officieel nieuws over maar we verwachten en hopen vandaag meer duidelijkheid te krijgen.

Wat te doen? Wij weten het zelf ook nog niet. We zijn al in Valencia en vandaag gaan we beslissen of we blijven of niet. Eventueel nieuws over de voortzetting van Las Fallas op een later tijdstip wachten we eerst af.

Wat betekent dit voor Valencia? Op dit moment heerst er een verslagen stemming hier en iedereen heeft het over de schorsing. Las Fallas is zowel economisch als emotioneel een belangrijk diepgeworteld onderdeel van Valencia en we weten dat het nieuws hard is aangekomen. Sterkte gewenst aan alle artistas fallera’s, alle Falla commissies, alle vuurwerkbedrijven en alle anderen die al een jaar bezig zijn geweest met #falles20