Las Fallas 2019

Op deze pagina vind je specifieke informatie over Las Fallas 2019. Hoe dichter wij bij maart 2019 komen, hoe meer informatie er op deze pagina te vinden zal zijn, dus hou hem in de gaten.


Fallera's Mayores

Iedere editie worden uit duizenden fallera's twee Fallera's Mayores gekozen en zij zullen samen met hun hofdames (De Corte d'Honor) Las Fallas 2019 gaan vertegenwoordigen. Ze zijn te zien bij de belangrijke evenementen en hun taken zijn vooral ceremonieel van aard.  

  • Fallera Mayor: Marina Civera Moreno van Falla Barri de Sant Josep
  • Fallera Mayor Infantil (Vertegenwoordigd de kinderen): Sara Larrazabal Bernal van Falla Josep Maria Bayarri - Los Isidros

Foto's: Junta Central Fallera


Falla's Municipal

Deze bijzondere falla's zijn de gemeenschappelijke Falla's die op het gemeentehuisplein staan en zijn een uitzondering op alle anderen: Ze zijn niet gemaakt door een vereniging maar door de gemeente Valencia voor de inwoners van Valencia. Deze twee zullen ook worden verbrand in de nacht van 19 op 20 maart, net zoals alle anderen.

De Falla Municipal voor de kinderen wordt gemaakt door artiest Cap de Suro en is een voorstelling van één van de bloemenkraampjes die op het plein staan.

De grote wordt voor de tweede achtereenvolgende keer door artiest Latorre y Sanz Artesano gemaakt en heeft als thema 'Creatief Proces'.


Programma's

Belangrijk om te weten: Print onze programma's niet uit maar bezoek onze website voor de meest actuele versie want ze worden continue geüpdatet, ook nog tijdens Las Fallas.


Officiële posters & Thema

De officiële posters voor Las Fallas 2019 zijn ontworpen door Dani Nebot en het thema van de posters is: Hartelijkheid, vreugde, plezier en verrassing, de vier kernwaarden van het festival. 


Nieuws


Trailer