Las Fallas 2021

Deze pagina is speciaal gemaakt voor Las Fallas 2021 en hier vind je alle informatie specifiek voor deze editie, dus blijf hem goed in de gaten houden voor alle programma's, nieuws, thema's en informatie.

Programma's & tijden

Las Fallas 2021 heeft niet -zoals gebruikelijk- in maart plaatsgevonden. In mei is er een nieuwe datum vastgesteld en dat is van 1 tot 5 september, mits de situatie rond het coronavirus het toelaat. Vermoedelijk zullen er geen grote mascletà's op het plein zijn en ook geen vuurwerkshows in de rivierbedding. Het plaatsen en verbranden van de falla's worden net zoals het bloemenoffer als essentiele onderdelen beschouwd. 

Wij hebben normaal gesproken drie verschillende programma's: Het officiele, het straatprogramma en het pyrotechnische programma. Op dit moment hebben we alleen het offciele voorlopige programma. 

Bekijk hier het officiele programma

Falla Municipal

De falla's van 2020, zowel de grote als de kleine zijn (gedeeltelijk) bewaard gebleven. Deze zullen tijdens Las Fallas 2021 in september geplaatst en verbrand worden. Van de grote falla is alleen de buste, het bovenstuk, bewaard gebleven.

De grote Falla is ontworpen door j.Ramon espuig, Manolo martín en Escif. De kleine Falla is ontworpen door Ceballos y Sanabria. 

Fallera Mayor en Fallera mayor infantil

De Fallera Mayor is Consuelo LLobell Frasquet en de Fallera Mayor Infantil is Carla García Pérez. Beide dames waren de Fallera Mayores van de geannuleerde vorige editie en zijn met een ruime meerderheid herkozen voor editie 2021. Beide dames zullen Las Fallas 2021 gaan vertegenwoordigen, Consuelo als Fallera Mayor en Carla als Falelra Mayor namens de kinderen.

Fallera Mayores voor editie 2021 - Foto: Junta Central Fallera

 

Officiele posters en thema

De zes posters voor Las Fallas 2021 zijn ontworpen door Diego Mir in samenwerking met Fase Studio en is een eerbetoon aan de verschillende beroepen met betrekking tot de verschillende onderdelen van het feest: Bloemisten, muzikanten, artiesten, vuurwerk en kleding. 

Nieuws