Eline Loves Valencia

Hola!
Kom jij naar de fantastische Fallas feesten? Ben je al jaren fan of kom je voor de eerste keer?
Misschien kan ik je dan helpen met Insider tips, tours en/of goed lokaties voor mascleta-uitzicht (bijv. stadhuisplein balkon) of lekker eten!
 
Ik ben Eline, woon sinds 2007 in Valencia en ik ben officiële stadsgids. Je krijgt van mij goede tips en leuke anekdotes over de stad, ik kan van alles organiseren, ken de lekkerste adresjes en kan helpen bij het plannen van je reis (fietshuur, transport, tours, activiteiten, watersport, excursies etc.)
 
Meer info of vragen? Check & Like mijn Facebookpagina: Eline loves Valencia of kijk op www.valenciainside.com. Je mag me ook appen: +34 663.436.444.
 
Samen met de website fallasfestival.nl willen we iedereen helpen om ook de volgende editie van het super-super Stadsfeest Las Fallas in Valencia tot een succes te maken voor alle gasten! Bekijk op deze pagina hoe je het festival kunt ontdekken met gids of wat ik kan regelen in die feestmaand/feestdagen. En houd mijn Facebook-pagina in de gaten!
 

Fietstocht Fallas

Je wil liever ook wat meer van de stad zien en een paar Fallas in de buitenwijken bezoeken? Altijd leuk: een stad op de fiets ontdekken. Of, nieuw: op de E-step! In de loop van de dag wordt het in het centrum van de stad te druk hiervoor tijdens Las Fallas maar afhankelijk van de datum en het tijdstip, is het juist heerlijk om van de ene wijk naar de andere wijk te fietsen. Én in de Turia-tuinen is het sowieso prima te doen, dus een bezoekje op twee wielen aan de Stad van de Kunsten en Wetenschappen mag zeker niet ontbreken. Het is een combinatie van info over Las Fallas en een algemene indruk van Valencia in één.

In principe kan er elke dag een tour plaats vinden. Kosten vanaf 28 euro per persoon, incl gids en fietshuur gedurende de tour van ca. 3 uur.

Min. 6 deelnemers. Open tour, dus iedereen kan zich inschrijven.
De rondleidingen zijn te voet (centrum highlights) of op de fiets/e-step mogelijk. Prijs op aanvraag, zowel groeps- als privéboekingen.
Kom je alleen? Geen probleem, ik maak groepjes en open tours op bepaalde tijden, zodat iedereen kan aansluiten. Houd ook mijn facebookpagina in de gaten!

 
Balkon Plaza Del Ayuntamiento
 
Bekijk de mascletà eens vanaf één van de gebouwen rondom het plein - je staat dan niet beneden tussen de mensen maar geniet lekker met een hapje & drankje en kunt relaxt het startsein om 14uur afwachten! Je kent de mascletà al of nog helemaal niet? Misschien heb je dit dagelijkse vuurwerk-knalfestijn al vaker meegemaakt maar nog nooit “vanaf bovenaf”?  Ik neem je mee naar een plek direct aan het stadhuis waar je, zonder gedrang in de massa, kunt genieten van dit fenomeen. Je kunt er al vanaf 12.30uur terecht en hebt alle ruimte om te kijken hoe de laatste details worden voorbereid en hoe de mensen om het plein heen komen te staan en zich opwarmen voor hét hoogtepunt van de dag. Er zijn verschillende mogelijkheden en prijzen, e.e.a. hangt van de datum af. Ook voor de Castillo'sMascletà de colores en de Cremà van de grote Falla op het stadhuisplein van 19 op 20 maart zijn er altijd mogelijkheden. 

Je wilt alvast reserveren? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / whatsapp +34 663 436 444

balkon
 
Op sommige data is meer mogelijk dan op andere data en de rondleiding zal er tijdens de officiële dagen van het festival natuurlijk anders uitzien dan de dagen ervoor, als nog niet alle fallas staan. Elke dag is anders; afhankelijk van de mogelijkheden, optochten, posities van de winnende fallas, en wensen van de groep.

Bij het balkon geldt: Ik bekijk wat de mogelijkheden zijn, het is natuurlijk afwachten wat er elk jaar opnieuw wordt aangeboden.

2022 zal sowieso anders dan anders zijn wellicht, we moeten het afwachten.. En zoals altijd geldt: Op = op. De plekken voor deze unieke locatie zijn gewild, en bepaalde data zijn natuurlijk nog geliefder dan andere. De prijs hangt af van de datum. Mochten er weer balkon-lokaties zijn, laat ik dit zsm weten – ook als het last-minute is. Dus vraag altijd na, ook al denk je dat niks meer mogelijk is/niks mogelijk zal zijn.

Eline van den Heuvel