Eline Loves Valencia

Hola!
Kom jij naar de gave Fallas feesten a.s. maart? Ben je al jaren fan of kom je voor de eerste keer?
Misschien kan ik je dan helpen met Insider tips, tours en/of goed lokaties voor mascleta-uitzicht (bijv. stadhuisplein balkon) of lekker eten!
 
Ik ben Eline, woon sinds 2007 in Valencia en ik ben officiële stadsgids. Wat houdt dat in? Misschien denk jij gelijk aan geschiedenisfeiten, saaie uitleg en veel informatie, maar het is juist hartstikke fijn om met een “insider” op pad te zijn! Je krijgt van mij goede tips en leuke anekdotes over de stad, ik kan van alles organiseren, ken de lekkerste adresjes en kan helpen bij het plannen van je reis (onderdak, transport, timings etc.)
 
Meer info of vragen? Check & Like mijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/elinelovesvalencia of kijk op www.valenciainside.com. Je mag me ook appen: +34 663.436.444.
 
Samen met de website fallasfestival.nl willen we iedereen helpen om ook de volgende editie van het super-super Stadsfeest Las Fallas in Valencia tot een succes te maken voor alle gasten! Bekijk op deze pagina hoe je het festival kunt ontdekken met gids of wat ik kan regelen in die feestmaand/feestdagen. En houd mijn Facebook-pagina in de gaten!
 

Wandeltocht Fallas

Graag neem ik je mee tijdens (of net voor of erna) Las Fallas op een ontdekkingstocht door allerlei wijken van Valencia en vertel je van alles over de oorsprong van dit feest, de gebruiken en de highlights. Natuurlijk proberen we de lokale lekkernijen en zullen we (winnende) falla's bezoeken. Op vrijdag 15 maart kunnen we van 9.30 tot 12.30uur een stadswandeling maken, vooral voor de mensen die nog veel vragen hebben over Las Fallas, maar natuurlijk is iedereen welkom! Uiteraard zijn we op tijd bij het Plaza del Ayuntamiento, voor de mascletà. Ook een middag- of avondwandeling is mogelijk, dan gaan we in de namiddag of vroege avond op pad en kunnen zien hoe de falla's worden verlicht en de lampjes in Ruzafa aangaan. Of wat dacht je van een tocht van 21-24uur en dan het vuurwerk s'nachts, bijv van de 18e op de 19e, de "nit del foc”? Houd de info hier op deze website en mijn facebookpagina in de gaten voor de exacte data en tijden - ik ben flexibel.
De rondleidingen zijn te voet of op de fiets mogelijk. Prijs op aanvraag, zowel groeps- als privéboekingen mogelijk.
Kom je alleen? Geen probleem, ik maak groepjes en open tours op bepaalde tijden, zodat iedereen kan aansluiten. Houd mijn facebookpagina in de gaten!
 
Balkon Plaza Del Ayuntamiento
 
Bekijk de mascletà eens vanaf één van de gebouwen rondom het plein - je staat dan niet beneden tussen de mensen maar geniet lekker met een hapje & drankje en kunt relaxt het startsein om 14uur afwachten! Je kent de mascletà al of nog helemaal niet? Misschien heb je dit dagelijkse vuurwerk-knalfestijn al vaker meegemaakt maar nog nooit “vanaf bovenaf”?  Ik neem je mee naar een plek direct aan het stadhuis waar je, zonder gedrang in de massa, kunt genieten van dit fenomeen. Je kunt er al vanaf 12.30uur terecht en hebt alle ruimte om te kijken hoe de laatste details worden voorbereid en hoe de mensen om het plein heen komen te staan en zich opwarmen voor hét hoogtepunt van de dag. Er zijn verschillende mogelijkheden en prijzen, e.e.a. hangt van de datum af. Ook voor de Castillo'sMascletà de colores en de Cremà van de grote Falla op het stadhuisplein van 19 op 20 maart zijn er altijd mogelijkheden. Vanaf Januari volgt meer informatie over de locatie en wees er dan snel bij, want VOL = VOL. Je wilt alvast reserveren? Dit kan al voor alle maart-weekenden. De doordeweekse dagen kunnen al worden aangevraagd. Mail of app me maar!
 
 
Ciudad Fallera en kijken hoe de Falla's worden gemaakt, evt. met workshop.
 
Niet erbij, maar er midden in, dat geldt voor een bezoekje aan een Casal, maar zeker ook voor een bezoek aan de Ciudad Fallera: dit is een gedeelte van de stad Valencia, waar de falla's worden ontwikkeld, ontworpen en gebouwd. Ook nu zijn ze er al aan bezig, maar eind februari en in maart is het natuurlijk de drukste fase en kun je een kijkje gaan nemen achter de schermen. De falla's staan dan slechts een paar dagen later op hun plek in de stad en worden door iedereen bewonderd, maar jij kunt alvast het schilderwerk en de voor-opbouw zien! We bezoeken het museum met allerlei weetjes en oude pinots en proberen in de hallen te gaan, en met de "artistos" te praten- Of maak ook zelf een falla tijdens de workshop. Kan worden gecombineerd met een heerlijke lunch in de huerta, de vruchtbare omgeving van Valencia. Hier eet je tussen de akkers, van de akkers. Natuurlijk is dit ook het gebied van de chufa, de aardamandelen, die de basis vormen voor de Valenciaanse drank Horchata. Groepsactiviteit op aanvraag, min. 6 personen. Kan ook “open tour” worden. Ciudad Fallero: met rondleiding, entree museum en bezoekjes aan de hallen/falla bouwers: 15 euro pp.
 
 
Fietstocht
 
Je wilt liever ook een paar Fallas in de buitenwijken bezoeken? Altijd leuk: een stad op de fiets ontdekken. Of, nieuw: op de E-step! In de loop van de dag wordt het in het centrum van de stad te druk hiervoor tijdens Las Fallas (15-19 maart) maar afhankelijk van de datum en het tijdstip*, is het juist heerlijk om van de ene wijk naar de andere wijk te fietsen. Én in de Turia-tuinen is het sowieso prima te doen, dus een bezoekje op twee wielen aan de Stad van de Kunsten en Wetenschappen mag zeker niet ontbreken. Het is een combinatie van info over Las Fallas en een algemene indruk van Valencia in één. In principe kan er elke dag een tour plaats vinden. Kosten vanaf 28 euro per persoon, incl gids en fietshuur gedurende de tour van ca. 3 uur. Min. 6 deelnemers. Open tour, dus iedereen kan zich inschrijven.
 
Paella kookcursus + Marktbezoek
 
Hou je van koken en/of vind je dat je zelf ook maar eens moet kunnen uitblinken achter de pannen...schrijf je dan in voor de paella-kookcursus. Samen met een professionele kok leer je de fijne kneepjes van dit typisch Valenciaanse gerecht en natuurlijk zijn de voorgerechtjes en drankjes inclusief. Het is een echte belevenis, die we kunnen combineren met een bezoek aan de centrale markt, om samen met de kok de ingrediënten in te kopen voor de maaltijd. Tijdsduur: van 10-15uur. Het kan natuurlijk ook in de avond van 1730-20uur, dan is de markthal dicht, maar kan er natuurlijk wel gekookt worden! Prijzen rond 65euro per persoon; voorgerecht, dessert alle drank inclusief.

* Op sommige data is meer mogelijk dan op andere data en de rondleiding zal er tijdens de laatste dagen van het festival (15 t/m 19 maart) natuurlijk anders uitzien dan begin maart, als nog niet alle falla's staan. Elke dag is anders; afhankelijk van de optochten, posities van de winnende falla's, en wensen van de groep.
** Bij het balkon geldt: op = op. De plekken voor deze unieke locatie zijn gewild, en bepaalde data zijn natuurlijk nog geliefder dan andere. De prijs hangt af van de datum. Er komen ook lokaties bij, die kan ik dan last-minute aanbieden, vraag dus altijd na, ook al denk je dat niks meer mogelijk is.

Eline van den Heuvel