De Fallera Mayores :: Las Fallas 2017

Zojuist is bekend geworden wie zijn verkozen tot Fallera Mayor en Fallera Mayor Infantil voor Las Fallas 2017.

Na een maandenlang durende voorselectie met verschillende verkiezingen is op 10 oktober Raquel Alario verkozen tot Fallera Mayor en Clara M. Parejo tot Fallera Mayor Infantil. De fallera mayor is -vooral tijdens Las Fallas- maar ook gedurende de rest van het jaar als vertegenwoordigster van het festival de belangrijkste dame van Valencia.

Foto: Tamayo Fotografía

Zij wordt bijgestaan door de fallera mayor infantil, de vertegenwoordigster voor de kinderen en de Corte d'Honor, de zogenoemde hofdames. Deze hofdames hebben allemaal in de laatste ronde gezeten van de verkiezingen voor fallera mayor 2017.

Tijdens het festival hebben de dames een aantal zeer belangrijke, vooral ceremoniële taken, zoals bijvoorbeeld het aansteken van het vuurwerk die tot de verbranding (cremà) leidt van de falla op het gemeentehuisplein. Tevens zullen zij, vanaf 1 maart tot en met 19 maart om 14:00 de pyrotechnici op het gemeentehuisplein door de microfoon de opdracht geven om de Mascletà aan te steken.

Foto's: Junta Central Fallera

Raquel Alario en Clara M. Parejo zullen de plaatsen innemen van de beide dames die het festival in 2016 hebben vertegenwoordigd: Alicia Moreno en Sofía Soler.

Meer informatie over de fallera's >>>

Meer informatie over Fallas 2017 >>>