@typicalvalencia

@typicalvalencia is een leuke winkel met bijzondere herinneringen aan Valencia en aan Las Fallas.

Alle souvenirs worden zelf bedacht, ontworpen en gemaakt met als motto: Wij houden van ons werk, wij houden van de stad! Dit is geen reguliere souvenirshop met honderden standaard artikelen maar een winkel met een zorgvuldig samengestelde, unieke zelfontworpen collectie.

Wat je hier kan vinden zijn illustraties, t-shirts (waaronder het Mascletà shirt die wijzelf hebben gekocht :-), (koelkast)magneetjes, tassen, mokken en meer van dat soort artikelen, allemaal met een eigenzinnig ontwerp die iets met Valencia te maken heeft. 

De winkel werd geopend tijdens Las Fallas 2013 en recentelijk is er nog een vestiging bij gekomen, in de markthal. Voor Las Fallas liefhebbers de moeite waard om eens binnen te kijken; Veel ontwerpen hebben een verwijzing naar één van de elementen het feest en de allereerste ontwerpen die werden gemaakt stonden volledig in het teken van Las Fallas. Het laatste ontwerp ''Anatomy of a fallera" (Eerste afbeelding op deze pagina) is een verwijzing naar alle emoties en tradities die worden beleefd tijdens het feest.


Foto: Tono Gimenez

Vestiging oude centrum:

  • Carrer Dels Cavallers, 10, Valencia
  • Open van maandag tot vrijdag van 11:00 tot 14:30 en daarna van 17:00 tot 20:00
  • Op zaterdag van 11:00 tot 14:30 en daarna van 17:00 tot 21:00
  • Op zondag van 11:30 tot 14:30

Vestiging markthal:

  • Door de hoofdingang van de markthal aan Carrer de Palafox ga je de markthal naar binnen. De 6de afslag naar links en dan zit hij vrijwel direct aan de rechterkant. Het markthal adres is 'Pasillo Benlliure, nrs 321-325'.
  • Open van maandag tot zaterdag van 9:30 tot 14:30

 Website: www.atypicalvalencia.com