Las Fallas 2020

LAS FALLAS 2020 IS GEANNULEERD IVM CORONA. ALLE ACTIVITEITEN ZIJN GESCHORST.

Deze pagina is speciaal gemaakt voor Las Fallas 2020 en hier vind je alle informatie specifiek voor deze editie. Hou hem goed in de gaten want in de aanloop naar Las Fallas 2020 wordt dit onderdeel van de website steeds actueler met nieuws, informatie en programma's. 

Las Fallas 2020 is begonnen met La Crida (in het weekend van 29 februari - 1 maart) en eindigde helaas op 10 Maart in verband met de ontwikkelingen rondom het corona-virus. Hoogstwaarschijnlijk wordt Las Fallas later in het jaar voortgezet. Wij houden je op de hoogte.

Fallera Mayor en Fallera mayor infantil

De Fallera Mayor is gekozen uit 13 fallera's waarvan de andere 12 de Corte d'Honor gaan vertegenwoordigen. De Fallera Mayor is Consuelo LLobell Frasquet en de Fallera Mayor Infantil is Carla García Pérez. Wegens de annulering van deze editie zullen zij de Fallera's Mayores worden voor Las Fallas 2021


Fallera Mayores voor editie 2020 - Foto: Junta Central Fallera

Falla Municipal

Naast de 400 falla's die overal in Valencia staan tijdens het feest, is er één speciale: die op het gemeentehuisplein. Deze Falla is gemaakt door de gemeente Valencia, voor de inwoners. Voor de makers van de Falla's is het een eer om deze te mogen maken. Net zoals bij alle andere Falla's is er ook een kleintje voor de kinderen.

De grote Falla zou tijdens de dagen van Las Fallas 2020 langzaam 360 graden ronddraaien. Dit is echter nooit gerealiseerd omdat tijdens de opbouw van deze falla, het feest werd geschorst. Hij is ontworpen door j.Ramon espuig, Manolo martín en Escif en gaat ruim 200.000 euro kosten. Het onderste gedeelte van de Falla is in de nacht van 16 maart verbrand, zonder aankondiging. Het bovenste gedeelte wordt bewaard voor de voortzetting van Las Fallas 2020. De kleine Falla is ontworpen door Ceballos y Sanabria. 

Officiele posters en thema

De Mascletà en de Cremà, zo heet het ontwerp voor de officiele posters voor Las Fallas 2020, gemaakt door Dídac Ballester. Met dit ontwerp wilde de ontwerper twee zeer belangrijke elementen van het feest benadrukken. 

 

Nieuws

Trailer